Fietsplan 2015

Vanaf 1 januari 2015 is het Bedrijfsfietsenplan niet meer van kracht en valt het aanschaffen van een fiets met belastingvoordeel onder de werkkostenregeling (WKR).

Met het fietsplan 2015 kan uw werkgever er voor kiezen u de mogelijkheid te geven een fiets te kopen en te betalen uit uw bruto salaris. Voor de werkgever zijn hier regels aan verbonden en geldt er een beperking voor de hoogte van het bedrag.

Fietsplan 2015 Rijwielhandel Ferdi Haarlem
Fietsplan 2015 Rijwielhandel Ferdi Haarlem
Fietsplan 2015 Rijwielhandel Ferdi Haarlem

Hoe koop ik een fiets via de WKR?

De methode waarop u een fiets aanschaft via de WKR is als volgt:

Stap 1: Informeer bij uw werkgever

Vraag uw werkgever óf en voor welk bedrag u een fiets mag aanschaffen binnen het Fietsplan 2015 (WKR). Uw werkgever kan de administratie zelf beheren of werken met een bemiddelaar zoals NFP/FiscFree® of BFN.

Stap 2: Zoek uw nieuwe fiets uit

Bekijk ons fietsaanbod (link nieuwe fietsen?) en zoek uw nieuwe fiets uit. Wanneer u een fiets ziet die meer kost dan dat de WKR van uw werkgever toestaat dient u het meerbedrag netto te betalen.

Stap 3: De betaling

De betaling hangt af van uw werkgever. Vraag dus aan uw werkgever wat voor de u de juiste optie is:

  • U betaalt zelf en declareert (u kiest de door u gewenste betaalmethode);
  • Uw wergever betaalt (u kiest overboeking en geeft de factuur aan uw werkgever);
  • Betaling loopt via een bemiddelaar (u kiest WKR bemiddelaar en zij regelen de betaling via uw werkgever).

Zijn er kosten aan verbonden?

Zowel NFP/FiscFree® als BFN rekenen een vergoeding (administratiekosten e.d.) van 15% over de eerste € 749,- van de fiets (dus maximaal € 112,35) en over eventuele accessoires.

Daarnaast kan een eventuele restprijs ontstaan als de prijs van de fiets de uitkering en/of de vergoeding van uw werkgever overschrijdt. Zodra deze vergoeding én de eventuele restprijs door u aan Fietsenwinkel.nl zijn overgemaakt, wordt de fiets uitgeleverd.